Afstoffen en opfrissen – MagaZiNe Sligro

magaZiNe maken like a boss. Samen met het team van iMediate en Sligro is het weer gelukt. Al een tijdje verkrijgbaar in alle Sligro vestigingen maar genoeg redenen om hem hier nog even goed te laten zien.

REFRESH: tijd voor bezinning, tijd om af te stoffen, op te frissen en ons voor te bereiden op een frisse nieuwe start.

Bekijk het hele nummer hier.

Voor magaZiNe coördineer ik de gehele realisatie: van brainstorm tot aanleveren bij de drukker.

Plannen als een junkie

Bij structuurcoach Cynthia (Structuurjunkie) volgde ik haar bekende Plantraining. Deze online training hielp mij in negen lessen mijn planning voor me te laten werken. Elke dag een helder overzicht in een fysieke planner. Het geeft rust en verhoging van de productiviteit waardoor doelen worden bereikt. Ik vond plannen al leuk, maar nu helemaal.

Mintgroen sponsort damesvoetbalteam van SV Zwolle

Dit najaar doe ik samen met een groep sportieve vrouwen mee aan de 30+ damesvoetbalcompetitie op vrijdagavond. Mintgroen sponsort de shirts samen met Kraan coaching & mediation en Wolthers Jagersma Advocaten.

Onlangs hadden we voor het eerst onze outfits aan en werd dat meteen even mooi vastgelegd door Ferdy Damman.
Nu nog winnen…..aan de voorbereiding heeft het niet gelegen.

Lees er hier meer over.

Mintgroen aan de slag bij Gnaffel

Sinds juli 2019 is Jolanda Koopman werkzaam als Marketing- en Publiciteitsmedewerker bij Theater Gnaffel in Zwolle. Gnaffel? Ja, Gnaffel, het jeugdtheatergezelschap dat voorstellingen maakt met poppen en mensen; een uniek genre in Nederland. Waarom zette ze de stap vanuit de commerciële sector naar de cultuursector?

Als freelancer op het gebied van content marketing was Jolanda op zoek naar een nieuwe klus voor erbij. Op social media zag ze de vacature voor Marketing- en Publiciteitsmedewerker bij Theater Gnaffel voorbij komen, nota bene in haar eigen woonplaats Zwolle. Toen ze de functieomschrijving las, werd ze enthousiast.

Lees het hele interview op Culturele Vacatures over mijn comeback in de culturele sector hier.

 

Op pad met LINDA.TV – Achter de schermen

Voor LINDA.TV mocht ik iedereen Zwolle laten zien. Mijn favoriete koffietentje, kledingzaak en museum stonden op mijn wensenlijst en als een echte reisleider kon ik mijn stadje aan de IJssel op de kaart zetten. En dat allemaal naar aanleiding van een blog over mijn billen! De redactie van LINDA.TV pikte mijn blog op en benaderde mij voor deze leuke klus. Content schrijven werkt, dat blijkt maar weer.

Mede dankzij het enthousiaste team van LINDA.TV heb ik een hele leuke dag gehad. Hieronder een paar achter-de-schermen-foto’s.

Bekijk hier het filmpje.

Zwolle Lindatv uittips Jolanda Koopman

Zwolle uittips Lindatv Jolanda Koopman  Zwolle uittips Lindatv Jolanda Koopman 3 Zwolle uittips Lindatv Jolanda Koopman 2

Razende reporter vtwonen en designbeurs

Morgen begint voor mij een leuke nieuwe klus. Van 27 september tot en met 2 oktober ben ik Razende Reporter op de vtwonen en designbeurs. Mintgroen houdt iedereen die het maar leuk vindt tijdens de beurs op de hoogte van het laatste beursnieuws, grappige weetjes en natuurlijk heel veel primeurs en woontrends. Volg op Facebook, Twitter en Instagram en blijf via foto’s, interviews en vlogs op de hoogte. See u!

Facebook: klik hier.
Instagram: klik hier.
Twitter: @vtwdbeurs #vtwdbeurs

 

Mintgroen sponsort tennistoernooi

Al twee jaar op rij sponsor ik de clubkampioenschappen van mijn eigen Zwolse tennisclub TV PAF. Ik stel een bedrag ter beschikking waar de toernooicommissie shirts van koopt. Sponsoring van lokale evenementen is geen weggegooid geld, als je het maar goed doet.

Vaak wordt gedacht dat het sponsoren van lokale evenementen vooral is gebaseerd op een hoge gunfactor en dat je het geïnvesteerde geld er nooit uit haalt. Dat ik de club, en met name de toernooicommissie, een warm hart toedraag klopt. Mensen die vrijwillig, naast een drukke baan en een druk gezinsleven, direct uit hun werk naar de club rijden om alles klaar te zetten voor de eerste wedstrijden, verdienen een mooi shirt. De gunfactor is dus aanwezig, maar die is ook wederzijds. En daar valt winst uit te halen.

Netwerken

Voordeel van het sponsoren van lokale evenementen is dat je vaak al veel mensen van gezicht kent. Dat maakt het gemakkelijk om in contact te komen. Tijdens het toernooi kreeg ik de kans meerdere keren per dag vrijblijvend en ongedwongen uit te leggen wat ik doe. Mensen zijn nieuwsgierig, geïnteresseerd en waarderen dat ik sponsor (gunfactor). Voor mij is dat veel waardevoller dan een netwerkbijeenkomst met onbekenden. Helemaal als je bedenkt dat 90% van mijn opdrachten via via binnenkomen.

Merk laden

Maar wat heeft deze vorm van sponsoring me nu concreet opgeleverd?

– in 7 dagen hebben 100 tennissers (midden in mijn doelgroep) meerdere keren de toernooicommissie (6 personen) zien lopen in gesponsorde shirts met mijn logo en website;

– zeker 100 supporters, familieleden en overige clubleden die kwamen kijken, zagen hetzelfde;

– 51% meer websitebezoek tijdens en vlak na het toernooi

Voor mij is deze vorm van sponsoring een mooie manier om het merk Mintgroen content marketing te laden. Volgend jaar sponsor ik zeker weer en breiden we misschien wel uit met warme mintgroene sweaters voor de lange driesetters die rond middernacht pas eindigen.

Sponsoren van lokale evenementen is je merk laden en levert altijd wat op. Sowieso belastingvoordeel want kosten maken is je winst drukken, maar dat ter zijde.

Waarom moet een zzp zeker ook aan sponsoring doen?

Prijsuitreiking – de sponsoren worden bedankt

waarom sponsoring geen weggegooid geld is

Toernooicommissie 2016 met gesponsorde shirts

freelancer zzp freelance sponsoring sponsor

Shirts met logo en website

waarom sponsoring geen weggegooid geld is

Netwerken in ongedwongen sfeer