Legionella-expert

Ik blog regelmatig over onderwerpen die niet dicht bij mij staan. Bijvoorbeeld over de bescherming van Intellectueel Eigendom, de recruitment van professionals in de engineering of over prioritaire instellingen die verplicht zijn een beheersplan op te stellen om legionella te voorkomen. Mensen die mij kennen weten dat ik hier in mijn vrije tijd niet mee bezig ben.

Gelukkig begint een blog altijd met een (telefonisch) interview. Dit zijn meestal leuke gesprekken waarin ik overspoeld word met informatie. Aan mij de taak om structuur aan te brengen.

Een bedrijfseigenaar vindt veel zaken over zijn product of dienst heel vanzelfsprekend. Dat geldt niet altijd voor de klant. Daarom is het soms juist fijn dat ik er niet zoveel van af weet. Ik stel vragen die de klant ook zou stellen. Ik zoek de juiste frequentie zodat bedrijf en klant elkaar begrijpen.

Inmiddels weet ik wel, als je schrijft, leer je veel. Ik mag mezelf bijvoorbeeld legionella-expert noemen. Wie had dat gedacht! Wist jij bijvoorbeeld dat je de douchekop na een vakantie even moet doorspoelen om legionella te voorkomen?

Voor De Melker Sanitairtechniek schreef ik onlangs de webteksten voor hun nieuwe site en blog ik tweewekelijks.